Vypátranie a obvinenie vydierača. Nález povojnovej munície. Vypátranie a obvinenie podvodníka. Vypátranie páchateľov krádeže a ich obvinenie

01.04.2009 Celý región

Vypátranie a obvinenie vydierača: Raslavickí policajti zistili a usvedčili páchateľa zločinu vydierania, ku ktorému došlo 16. februára 2009 na rôznych miestach v Raslaviciach.
Vtedy ešte neznámy páchateľ pod hrozbou násilia a ťažkej ujmy na zdraví, vo viacerých prípadoch vyžiadal od miestneho 20 ročného muža 2.323, - € (70.000, - Sk). Poškodený vtedy z obavy o svoje zdravie a život peniaze vydal.
Bardejovský vyšetrovateľ 30.3.2009 vzniesol obvinenie pre zločin vydierania 24 ročnému mužovi z Raslavíc. Obvinený je stíhaný je na slobode. Hrozí mu trest odňatia slobody na dva až šesť rokov.

Nález povojnovej munície:
V pondelok 30.3.2009 popoludní osobne oznámil na OO PZ v Raslaviciach 46 ročný muž z Raslavíc, okr. Bardejov, že v uvedený deň o 14.30 hod. počas zemných prác na pozemku, ktorý sa nachádza pred kultúrnym domom v obci našiel muníciu. Policajti preverením zistili, že sa jedná o 45 mm delostreleckú mínu, pochádzajúcej z obdobia 2. svetovej vojny. Muníciu zneškodnil pyrotechník Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Vypátranie a obvinenie podvodníka
Humenskí policajti vypátrali páchateľa a vzniesli obvinenie pre prečin podvodu 40 ročnému mužovi z Humenného. Ten v dobe od 12.09.2008 do súčasnej doby, po uzatvorení ústnej dohody a prevzatí finančnej zálohy v Humennom v sume 829,85. -EUR, ktoré mal použiť na nákup materiálu, vyhotovenie a osadenie kovaného zábradlia, zábradlie nevyhotovil, materiál nedodal a ani nevrátil zálohu. Nesplnením dohody spôsobil 49 ročnému mužovi z Humenného škodu vo výške 809,93. - €. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Vypátranie páchateľov krádeže a ich obvinenie
Policajti z Kapušian, okr. Prešov vypátrali a obvinili z prečinu porušovania domovej slobody a krádeže troch mladých Kapušančanov. 16 ročný Jaroslav G.netrestaný, 25 ročný Sergej L. dvakrát súdne trestaný a 26 ročný Stanislav L. dvakrát súdne trestaný.
Ku skutkom došlo v dobe od 14.3.2009 do 17.30 hod. dňa 29.3.2009. Mladiství preskočili oplotenie jedného rodinného domu v Kapušanoch , vypáčili dvere do pivnice kde nemali čo ukradnúť, tak sa pokúšali dostať na vyššie poschodia domu, ale podarilo sa im iba poškodiť zámok a kovovú zárubňu. Pre poškodeného 86 ročného majiteľa domu spôsobili škodu 23, - €.
Obvinení sú stíhaní na slobode a hrozí im trest odňatia slobody až na dva roky.
 

Vyberte región